Liliane Fonds

Wij trekken aan de bel!!!!

22-03-2017

En hoe! Alle kinderen kinderen van Het Kompas hebben weer vol overgave ‘aan de bel’ getrokken om aandacht te vragen voor alle kinderen in de wereld voor wie het nog niet de gewoonste zaak van de wereld is om naar school te kunnen gaan.

We hadden hierbij gelukkig hulp van een paar heel bijzondere gasten! Onze eigen jeugdburgemeester Anika Musters heeft, samen met meneer Gerrit-Jan, de presentatie verzorgd. Bijzonder blij waren we ook met de hulp van Sven van Hemert. Hij is blind en zit bij ons op school in groep 3. Ook al houdt hij niet zo van herrie, toch wilde hij ons helpen door het startsignaal te geven voor een oorverdovende minuut herrie. Sven heeft dit buitengewoon goed gedaan. We hadden ook nog bijzondere gasten: superleuk was het, dat ook enkele bewoners van het Thomashuis ons hebben geholpen met herrie maken.

De grote verrassing was dat alle kinderen samen met Nikki Habraken van dansschool KiX ook nog een heuse flashmob ingestudeerd hadden, heel knap en ontzettend goed gedaan!

En nu… gaan we met z’n allen gewoon door met sparen in de spaarpotjes… We kunnen immers best wat missen voor zo’n mooi goed doel!!
Allemaal weer bedankt!!

We hebben ook nog twee filmpjes:

het herrie maken: https://myalbum.com/album/oaeCLPy0QoKM

en de flashmob: https://myalbum.com/album/bnWkO8cMs03x

Meike, Benthe en Roos

Hallo,

Wij zijn Benthe, Meike en Roos uit groep 5.
Wij hebben geld opgehaald voor het Liliane Fonds. We hebben loombandjes verkocht en lege flessen opgehaald. We zijn langs alle deuren gegaan in de wijk voor het geld. We hebben in twee dagen €9,75 opgehaald. We hebben het gedaan, omdat we willen dat de mensen en kinderen een goed leven krijgen en beter worden en voor nieuwe dingen te maken voor kinderen. Daar zijn we heel erg trots op! Wij wensen alle kinderen veel succes met geld ophalen ;-).

Groetjes Meike, Benthe en Roos

Roos Benthe En Liliannefonds

‘Wij trekken aan de bel!’

En hoe! Na een ochtend vol met mooie gastlessen door vrijwilligers van het Lilianefonds, hebben onze kinderen vol overgave ‘aan de bel’ getrokken om aandacht te vragen voor alle kinderen in de wereld voor wie het nog niet de gewoonste zaak van de wereld is om naar school te kunnen gaan.

We hadden hierbij gelukkig hulp van een paar heel bijzondere gasten! Wethouder Kees van Bokhoven was als echte ‘Nieuwkuijker’ namens de Gemeente Heusden aanwezig. Bijzonder blij waren we ook met de hulp van Jelle de Bonth, ook uit Nieuwkuijk. Hij is doof en zit daarom op een andere school. Hij had  speciaal vrij gekregen om bij ons het start- en eindsignaal te geven van de oorverdovende minuut herrie. Hij heeft dit buitengewoon goed gedaan en kreeg daarvoor een mooie oorkonde.

Ook ‘Het Kompas’ kreeg een heel bijzondere oorkonde van Els van het Lilianefonds. De leerlingen van Het Kompas sparen al 20 jaar voor het Lilianefonds en hebben daardoor maar liefst 70 leerlingen kunnen helpen. SUPERGOED!! Het Lilianefonds is dan ook heel blij met Het Kompas! En wij…wij gaan met z’n allen gewoon door met sparen in de spaarpotjes…  (Bedankt Janinne van Veluw, voor het al die jaren steeds weer regelen van de opbrengsten!) We kunnen immers best wat missen voor zo’n mooi goed doel!!

Allemaal weer bedankt!!

Inzamelactie voor het Lilianefonds van Sjors en Pepijn uit groep 5!

Dit zeggen Sjors en Pepijn er zelf over:
‘Wij hebben lege flessen opgehaald en koekjes verkocht. Het bedrag is 52 euro!
Dit hebben we gedaan omdat het Lilianefonds veel geld nodig heeft om medicijnen te kopen. Wij hopen dat veel meer kinderen geld op gaan halen, zodat de kinderen in arme landen beter worden en dat ze weer naar school kunnen want gehandicapt zijn is niet fijn. Bijvoorbeeld: je linkerbeen rechts en je rechterbeen links. Daarom willen wij deze kinderen steunen, daarom willen wij graag dat andere mensen ons daar mee helpen, want wij vinden het zielig voor de mensen met een handicap. Dit is de 2e keer dat wij geld ophalen. De kinderen zullen er vast blij mee zijn. De vorige keer hadden we 25  euro opgehaald. Sommige mensen dachten dat we het geld zelf houden, maar dat is niet waar! Wij bedanken de mensen die koekjes hebben gekocht en flessen of bierflessen hebben gegeven.’
Namens het Lilianefonds bedanken we Sjors en Pepijn voor deze mooie actie en het grote bedrag van 52 euro dat ze hiermee ingezameld hebben! SUPER jongens, jullie zijn echte KANJERS!!

Sjors En Pepijn Liliane Fonds 2015

Sparen voor het Lilianefonds

Vorig schooljaar hebben jullie fantastisch gespaard voor het Lilianefonds!
We hebben alle kinderen die we zouden helpen ook kunnen helpen en er was zelfs nog een extra bedrag van €300,-- over. In totaal is er in september 2015 dan ook meer dan €900,-- overgemaakt naar het Lilianefonds. Jullie snappen dat ze daar superblij mee waren! Het Lilianefonds bedankt dan ook alle kinderen van Het Kompas namens de kinderen van het Lilianefonds van harte!
Ook dit schooljaar 2015-2016 gaan we samen flink sparen om de kinderen van Lilianefonds te steunen.
We helpen dit schooljaar in het bijzonder de volgende kinderen:
o Julie Parab uit India
o Esther Mukeshimana uit Rwanda
o Rodrigo Villalobos uit Bolivia
o Tania Canqui uit Bolivia

Als je meer over deze kinderen wilt weten, lees dan de informatie onder aan deze pagina.
Met onze hulp krijgen deze kinderen vast en zeker een betere toekomst en dat verdienen ze!!!

LILIANEFONDSDAGEN

Op de eerste maandagen van de maand wordt de vlag aan de poort gehangen en mag je je bijdrage in
het spaarpotje doen!

Esther