Volg ons op:

GGD

Ggdlogo

Jeugdgezondheidszorg op school

Kinderen en jongeren moeten gezond en veilig kunnen opgroeien. Als ouder speelt u hierin een belangrijke rol. Maar gelukkig staat u er niet alleen voor. De jeugdgezondheidszorg van de GGD kijkt graag met u mee naar de ontwikkeling van uw kind. Wij geven antwoord op al uw vragen over de gezondheid, opvoeding en gedrag van uw kind.
Bij de GGD werken jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, teamassistenten, logopedisten en andere professionals. Samen met school houden ze de gezondheid van uw kind tijdens de schoolperiode in de gaten.
Dit gebeurt onder andere door:

  • gezondheidsonderzoek bij 5- tot 6-jarigen
  • gezondheidsonderzoek 10- tot 11-jarigen
  • gezondheidsonderzoek in klas 2 van het voortgezet onderwijs.
  • Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige op school
  • Informatiebijeenkomsten op school

U ontvangt voor het onderzoek altijd een uitnodiging met uitleg thuis. Deze schoolonderzoeken dragen bij aan het vroegtijdig opsporen en aanpakken van eventuele problemen. De onderzoeken kunnen leiden tot een gericht advies, een vervolgafspraak of tot een verwijzing naar huisarts of specialist. Dat gebeurt altijd in overleg met u.

Meer informatie

De medewerkers van de jeugdgezondheidszorg helpen u graag! Heeft u vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met de jeugdverpleegkundige op uw school. Op uw school hebben ze haar contactgegevens. Of bel met het afsprakenbureau van Jeugdgezondheidszorg: 0900-46 36 443 (lokaal tarief).

www.ggdhvb.nl/mijnkind

De GGD is partner in het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Nieuwsbrief GGD

Ggd